ניר בתי גידול של צומח ומערכות אקולוגיות ויערניות
ד"ר ניר הר (Dr. Nir Herr)- בתי גידול של צומח ומערכות אקולוגיות ויערניות.
גאולוגיה, קרקע, הידרולוגיה, גאובוטניקה, אקולוגיה של הצמח והצומח, פיסיולוגיה של עצי חורש ויער, ומשק המים במערכת הסלע-קרקע-עץ-יער, חקלאות והנדסת יער.
עד 2018 בתפקיד מהנדס היער המרחבי במחלקת יער מרחב צפון, קק"ל 050-4017849 nir.herr@mail.huji.ac.il
לתשומת ליבכם, רצוי לגלול את הדף עד לתחתיתו כדי לראות את כל המידע כולל הקישור להורדת הקובץ
סלע-קרקע ותצורות צומח בישראל
נראית התאמה רבה בהשוואת הגאולוגיה לתפוצה של תצורות הצומח באזורים השונים בישראל. לדוגמה בחתכי רוחב בגליל, בגבעות אלונים ורמת מנשה, בשפלה והרי יהודה ובנגב. חורש אלון מצוי מפותח על אבן גיר ודולומיט של חבורת יהודה, ומצד שני על קירטון רך ונקבובי של חבורת עבדת בתה של סירה קוצנית על סלעי קירטון של חבורת הר הצופים ועל קטעים מסוימים של אבן גיר, יערות פארק בגבהים נמוכים, ועוד.
נלמדו בתי הגידול של יער הפארק של אלון התבור בכיסי קרקע על קירטון נקבובי המשמש כמאגר מים, חורש אלון מצוי המנצל את המימד האנכי ולכן יכול לגדול בצפיפות בכיסי קרקע במערכות הקרסטיות מצד אחד ובסדקים בסלעי הקירטון מצד שני, סירה קוצנית הגדלה על קרקע עד עומק של כ-40 ס"מ על גבי אבן גיר או על קרקע רדודה יותר על גבי קירטון, אלת המסטיק ששורשיה העבים יכולים לקלוט מים גם במרחק.
נלמד סלע הקירטון, היווצרותו ותכונות אגירת המים שלו בהתאם למידת נקבוביותו, וטיפוסי בתה, יער וחורש המתפתחים עליו בהתאמה. והוצג נסיון של זריעת בלוטים בשטחי בתה, ומידת ההצלחה המוגבלת של המהלך שהדגיש את בית הגידול של הבתה שלא במקרה אינו מגדל יער באופן טבעי. מבוסס על מצגת של השפעת הקרקע לקורס סוקרי צומח (2012), הצגה לפורום מדע ברט"ג (2013), ומצגת לכנס האגודה לאקולוגיה על בתות עם גיל ספיר ז"ל.
בתה, עשבוניים, שיחייה, גריגה,יער פארק, חורש, אלון מצוי, אלון התבור, סירה קוצנית, אלת המסטיק, הגליל העליון, הגליל התחתון, גבעות אלונים, רמת מנשה, השפלה, הרי יהודה, סוקצסיה, פארק ביוספרי, https://www.nirforestecosoil.com/